El Castell
de la Pobla de Lillet,
637 m2 d’història

El Castell està situat
al casc antic de la Pobla de Lillet,
antigament rodejat per l’aigua del Llobregat i l’Arija

Fortalesa original
de l’any 1297, nova
construcció: 1716/1719

Edifici aixecat sobre les runes
de l’antiga fortalesa erigida
per la dinastia dels Mataplana

Totalment restaurat
l'any 2008 com a
allotjament de luxe

Establiment completament equipat
per celebracions i estades per grups,
un tros d'història al teu abast

Història

El dibuix explica el primer recinte del 1297. S’hi pot observar quins eren els elements principals: el pont que comunicava amb l’antic Castell, actualment conegut com el Castell de la Vila i que està en runes i el nou assentament dels Mataplana.

Donades les condicions topogràfiques, és lògic pensar que el primer element fundacional seria la construcció d’un gran pont que salvi l’accident geogràfic. D’aquest pont avui només en queda l’arc sobre el riu Llobregat.

Avui dia es fa difícil pensar que l’àrea d’influència de l’aigua sigui tan extensa, però les descripcions que ens arriben del lloc fan referència a un lloc frondós i molt humit. Serà precisament aquest accés el que farà que aquest indret esdevingui un lloc idoni per a la construcció de la nova fortalesa, protegida per l’aigua del Llobregat i l’Arija. De l’ala oest de l’antic castell, del que només en queda la meitat avui restaurada, va ser mutilat per a la construcció de l’actual església aprofitant un gran incendi que va malmetre molt el recinte. La nova construcció es va produir entre els anys 1716 i 1719. La unitat que no es va incloure dins de l’església es va adequar per ser una rectoria. Aquest últim recinte s’ha adequat per a casa residencial per a la celebració d’esdeveniments i és l’edifici que us presentem en aquesta pàgina web.

Informació obtinguda de l’article escrit per Lídia Guillén en la revista L’Erol (1997)

Vols fer una reserva? Reservar

"Regala El Castell"

Vols fer un regal especial? Regala una estada inoblidable!